Hooikoorts symptomen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)

hooikoorts symptomen

Er zijn verschillende symptomen die kunnen wijzen op hooikoorts. De verschillende hooikoorts symptomen hebben wij op een rijtje gezet. Mocht je denken dat je op basis van de onderstaande symptomen last hebt van hooikoorts dan raden we je aan om een afspraak bij je huisarts te maken. Deze kan namelijk door middel van testen kijken of je daadwerkelijk hooikoorts hebt. Gelukkig is hier, door middel van medicijnen, vaak iets aan te doen.

 

Hooikoorts symptomen

– Rode ogen; rode branderige ogen zijn een typisch hooikoorts symptoom waaraan mensen met hooikoorts merken dat er weer pollen in de lucht zitten. Het gevoel is te vergelijken met rook in de ogen krijgen tijdens een barbecue.

– Jeukend gehemelte; voor mensen die geen last hebben van hooikoorts lijkt dit een rare klacht maar het is een zeer vervelend gevoel wanneer je constant last hebt van een jeukend gehemelte, veel hooikoorts patiënten hebben hier vooral ’s avonds last van. Het drinken van water brengt hierbij enigszins verlichting.

– Verstopte neus/loopneus; wanneer je iemand ziet die in de zomermaanden snotverkouden is dan is het erg waarschijnlijk dat deze persoon hooikoorts heeft. Door de histamine die je lichaam aanmaakt word je snotverkouden.

– Niezen; veelvuldig niezen kan komen door hooikoorts en is erg hinderlijk. Veel mensen die last hebben van hooikoorts moeten niezen in iedere nieuwe ruimte die ze binnen komen of als ze naar buiten gaan.

– Vermoeidheid; vermoeidheid is een typische hooikoortsklacht, doordat je lichaam constant aan het strijden is tegen de pollen wordt je erg moe, dit komt ook doordat je meer moeite hebt met ademhalen. Daarnaast liggen hooikoorts patiënten ’s nachts vaker wakker door de verschillende klachten.

– Bloedneus; sommige hooikoorts patiënten hebben last van bloedneuzen, ze kunnen dan wel meerdere keren per dag spontaan een bloedneus krijgen.

– Astma; veel hooikoorts patiënten hebben last van astma dan wel kortademigheid. Hoewel de relatie tussen beiden nog niet wetenschappelijk is vastgesteld zijn wetenschappers het er wel over eens dat er een verband is.

– Hoofdpijn; de hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door de hooikoorts veroorzaakte vermoeidheid en kortademigheid.

Hooikoorts symptomen, 4.3 out of 5 based on 3 ratings